RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Війна РФ з Україною: названа сума фінансових втрат друга Путіна

Західні санкції, які були введені проти деяких росіян через агресію Росії проти України, мають дуже важливий економічний ефект.

Відомий російський політолог Лілія Шевцова в інтерв'ю "Апострофу" розповіла, скільки втратили близькі до Володимира Путіна олігархи у зв’язку з обмеженнями з боку ЄС і США.

Коментуючи ефект персональних санкцій, Шевцова сказала: "Дійсно ці санкції вдарили по російському великому бізнесу і російським олігархам, а також близьким до Кремля людям".

За її словами, в одного з близьких соратників Путіна – бізнесмена Юрія Ковальчука тільки в США заморозили $572 млн. "На початку року брати Ротенберг втратили 40 мільйонів в Італії, де їхня власність була заморожена", - додає Шевцова, зазначаючи, що це лише окремі цифри.

"Дуже серйозних втрат зазнали ті олігархи, власність яких знаходиться в західних країнах та які увійшли до європейських і американських санкційних списків", - підкреслює політолог.

Вона також звернула увагу, що багато втратив середній клас у Росії, більшою мірою внаслідок введення контрсанкцій. Унаслідок введення Росією заборони на імпорт продукції з ЄС і США ціна російських продуктів підвищилася на 10-15%, а в деяких випадках - і на 20%.

Як повідомляв "Апостроф", проти Росії можуть ввести нові санкції через докази причетності до катастрофи авіалайнера над Донбасом у 2014 році.