RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про бізнес нового генпрокурора України

В інформації з офіційних декларацій нового глави Генеральної прокуратури України Юрія Луценка та його дружини-нардепа Ірини Луценко є розбіжності з відомостями з реєстрів прав на нерухомість і підприємств.

Про це повідомляє українське видання Страна.uа.

"Але найцікавіше починається в розділі нерухомості. Там значаться дві квартири: одна крихітна на 22 кв. м та друга 181 кв. м. Що стосується останньої, то Луценко в дужках уточнив, що проживає там. Однак, такий метраж має квартира родини, яка записана на подружжя. Вона знаходиться в елітному будинку-хвилі на Печерську. Ці апартаменти були виставлені на продаж більше року тому. Покупців на 4 кімнати досі не знайшлося", - пише видання.

ЗМІ повідомляють, що на даний момент сім'я Луценка планує продати квартиру на Печерську за 12,25 млн грн, а поки немає потенційних клієнтів, житло здається в оренду.

Фото квартири Луценка на Печерську:

Крім цього, в реєстрі прав на нерухомість фігурує квартира в рідному для Луценка місті Рівне. Вказується, що там, крім самого Юрія Віталійовича прописані його батьки і дружина Ірина.

Крім цього, як пишуть ЗМІ, Луценко брав в іпотеку $ 12 тис. на квартиру по вул. Райдужної на Троєщині (спальний район на лівому березі Києва).

Серед іншої нерухомості - невелика ділянка 7 соток з дачею і величезне маєток в селищі Стоянка неподалік столиці.

Фото маєтку:

"Там на території закритого котеджного містечка на 25 сотках землі знаходиться особняк в 860 кв. м, гостьовий будиночок і просторий гараж. Саме в цьому заміському маєтку зараз проживає сім'я Луценка", - пише видання.

Однак сам Луценко вказав у своїй декларації, що орендує все це. А власником котеджу і землі, який зараз, за оцінками брокерів коштує близько 25 млн. грн, є батько Ірини Луценко - Степан Нарембик.

Це підтверджує документ з реєстру прав на землю та об'єкти нерухомості. Цікаво, що пенсіонер купив цей маєток вже через 4 місяці після звільнення Юрія Луценка з в'язниці в 2013 році.

За інформацією ЗМІ, дружина і старший син Луценка за 2015 рік були більш успішні в фінансовому плані.

"Нардеп Ірина Луценко принесла в сімейний бюджет 766 тис. грн (в основному це дивіденди та прибуток від здачі в оренду нерухомості, ймовірно, все тієї ж квартири на Печерську). Більше всіх заробив Олександр Луценко - старший син подружжя. Він перейняв сімейний бізнес, який приніс в 2015 році близько 2,2 млн. грн.", - повідомляє видання.

"На дружині у податковій звітності числиться той же ділянку з дачею, що і на самому Луценку. І квартира в Царському селі, яка зараз стоїть на продаж. Плюс помістя, яке вона теж знімає у власного тата.

Крім цього є житлова площа в Дубно, звідки родом Ірина, і один об'єкт комерційної нерухомості. Як з'ясувала "Країна" за довідкою з реєстру, це приміщення на вул. Гончара в центрі столиці, в якому знаходиться салон краси "БелФам". Це один з сімейний бізнес-активів Луценка, оформлений на сина Олександра", - додає видання.

Фото салону:

Крім цього, на Олександра Луценка в реєстрі є нежитлова нерухомість на Печерську, по бул. Лесі Українки площею 316 кв. м. По цьому адресою зареєстроване ТОВ "Українські новітні телекомунікації" - компанія, яка належала Ірині Луценко до обрання в Верховну Раду. Даний інтернет-провайдер пбыл проданий за 20 млн. грн.

"Зараз фірма, яка надає послуги інтернет-зв'язку телефонії та цифрового телебачення числиться на Валерія Кулакова. З відкритих джерел відомо, що він керує компанією з управління активами "Крістал ессет менеджмент" і є помічником нардепа Володимира Зубика (засідає в парламенті з V-го скликання, нині член депутатської групи "Відродження")", - зазначає видання.

Крім цього, Ірина Луценко подарувала синові два більш дрібних сімейних справи: салон краси, про який йшла мова вище і офісний центр "Лотос", де площі здаються під офіси. Будівля по вул. Туполєва (неподалік станції метро "Нивки" в Києві) в свій час належало самій Ірині, так і її батькові. Зараз у реєстрі підприємств зазначено, що засновник ТОВ - Олександр Луценко. Саме він розпоряджається триповерховим офісним центром, площею 2170 кв. м.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада 12 травня підтримала внесену президентом Петром Порошенком кандидатуру лідера фракції БПП Юрія Луценка на посаду генерального прокурора. За відповідне рішення проголосували 264 народних депутата. Процес зайняв цілий день і супроводжувався скандалами, а також блокуванням парламентської трибуни.