RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Німеччина не бачить підстав для видачі Онищенка

Німецький суд підстав для екстрадиції не побачив.

Це випливає з документа, який опинився в розпорядженні "Апострофа".

В коментарі "Апострофу" захист Онищенка пояснив рішення німецької сторони.

"Цілком природно, що німецька сторона відмовила в екстрадиції мого клієнта. Німецький суд відмовив видати Олександра Онищенка з двох цілком очевидних причин. Перша причина – українські правоохоронці досі не можуть надати хоч якихось доказів вчинення самого факту злочину в рамках так званої "газової справи". А друга причина – немає жодних доказів причетності саме Онищенко до цього міфічного злочину. Говорячи юридичною мовою, німецький суд не бачить складу злочину", - заявив "Апострофу" адвокат Олег Іщенко.

"Як тільки ми отримаємо документи від німецького суду, тоді зможемо коментувати. В п"ятницю ми їх ще не отримали, немає їх і зараз. Як тільки ми побачимо їх від суду, а не скани, опубліковані лише в ЗМІ, відтак і будемо коментувати", - заявив у зв'язку з цією ситуацією "Апострофу" прес-секретар САП Ярослав Гордієвич.

Варто відзначити, що після публікації цього документа з'явився коментар генпрокуратури про те, що ГПУ про екстрадицію Онищенка не просила.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує Олександра Онищенка в організації газових схем, в результаті яких державі було завдано багатомільярдних збитків. Сам Олександр Онищенко ще влітку виїхав за кордон, звідки почав серію компроматних публікацій проти вищого керівництва країни.

Варто зазначити, що питаннями міжнародного співробітництва, в тому числі екстрадицією, займається саме ГПУ, а не НАБУ. Тому подібний захист міг бути ініційований з їх сторони.

Нагадаємо, що спочатку Онищенко оприлюднив запис розмови нібито з депутатом Олесем Довгим, а напередодні з'явилася друга частина "плівок Онищенко" – нібито з Миколою Мартиненком.

*В новину були внесені зміни, оскільки в початковій версії вказувалося, що запит був зробленлений ГПУ. Однак, як зазначили в офіційному коментарі нашому виданню представники ГПУ, такий запит вони не робили.