RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В'ятрович назвав причини різкого погіршення відносин між Україною та Польщею

Провина за погіршення відносин між офіційними Києвом і Варшавою лежить на деяких польських політиках, які вирішили розіграти карту історичних конфліктів між українцями та поляками. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович.

"Дійсно, ми можемо сказати, що в 2016 році відносини між Україною і Польщею були найгіршими за весь час незалежності обох держав. Насправді, вони досить серйозно зіпсувалися, і в першу чергу через бажання окремих політиків в Польщі використовувати тему конфліктного минулого для отримання політичних дивідендів", - зазначив В'ятрович.

За його словами, тема українсько-польських конфліктів у роки II Світової війни повинна бути знята з політичного поля, оскільки ще в 90-ті - на початку 2000-х років політики обох країн зробили всі можливі жести взаємного прощення.

"Очевидно, що цим (суперечливими історичними моментами - Апостроф) користуються не тільки праві політичні сили, а й російська пропаганда, яка розгойдує цю тему для посилення протистояння між українцями і поляками", - додав голова УІНП.

Нагадаємо, раніше польський експерт Адам Лелонек заявив, що антиукраїнські настрої в Польщі аж ніяк не є тенденцією.