RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Експерт розповів, чому Трамп досі не зустрівся з Порошенком

Експерт-міжнародник Володимир Воля висловив припущення, що президент США Дональд Трамп досі не зустрівся з українським президентом Петром Порошенком в першу чергу в зв'язку з тим, що команда Трампа в повному складі запрацювала тільки в середині лютого.

Про це він сказав в коментарі "Апострофу".

"Затвердження на посаду людей з команди Трампа відбувалося непросто. Рекс Тіллерсон, людина, яка відповідає за зовнішньополітичний блок був призначений тільки в середині лютого. Другий момент, який поки пояснює ці затримки, це те, що виявилося, що після інавгурації Трампа не з`явилася програмна промова президента з питань зовнішньої політики. Виявилося, що у нього немає зовнішньополітичної доктрини, щільно нею зайнялися тільки після затвердження Тіллерсона на посаді держсекретаря. Поки що на Мюнхенській конференції вони позначили більш-менш чітко частину своїх зовнішньополітичних пріоритетів, але не всі. У завершеному вигляді це з'явиться, напевно, в середині або наприкінці березня. В зв'язку з цим, вони зараз складуть якусь загальну картинку з тим, що вони озвучували з тим, що вони почули від учасників з телефонних переговорів і по зустрічах, і після цього все складеться", — розповів Воля.

Експерт також спрогнозував, що зустріч Трампа і Порошенка може відбутися не раніше кінця березня-початку квітня.

Більш детально про те, чому настільки важлива зустріч для України досі не відбулася і що це може означати для нашої країни читайте в матеріалі "Апострофа".