RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Оголошення Росією у розшук Зеленського та Порошенка: у чому полягає операція Кремля

Оголошення РФ у розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка та екс-президента Петра Порошенка є спробою встановити юрисдикцію своїх законів у суверенних країнах та частиною інформаційної операції "Майдан-3".

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У США думають про визнання РФ спонсором тероризму: сенатор зробив заяву

"Рішення Кремля оголосити Зеленського, Павлюка і Порошенка в російський розшук, ймовірно, є частиною інформаційної операції Росії "Майдан 3" і ширших зусиль Кремля з дискредитації нинішнього і попередніх прозахідних українських урядів, які прийшли до влади після Революції гідності в Україні в 2014 році, а також з дипломатичної ізоляції України", - йдеться у звіті .

Аналітики також посилаються на попередження українських чиновників про те, що Кремль посилює інформаційну операцію "Майдан 3", спрямовану на формування в українців сумнівів у легітимності президентства Зеленського, і що пік "Майдану 3", ймовірно, припаде на кінець травня 2024 року.

В ISW також нагадали, що раніше МВС Росії оголосило в розшук кількох посадовців з країн-членів НАТО, зокрема Естонії, Латвії та Литви, за нібито порушення низки російських федеральних законів на території країн-членів НАТО.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна.

  • Вас також може зацікавити:

Міжнародний суд ООН оголосив історичне рішення щодо злочинів Росії

Світ отримав сигнал: генпрокурор України про ордер на арешт Путіна

Росія тримає в полоні понад 3 тисячі українців: що відомо про їхню долю