RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кидав папери через стіл: Клімкін згадав найскладніший момент переговорів з Росією

Одним з найскладніших періодів у дипломатичних переговорах з Росією був 2014 рік. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"У 2014-му році військові дзвонили вночі і доповідали про те, що відбувається. І нам усім доводилося дуже багато працювати саме вночі. Я ніколи не забуду, коли ми були на засіданні РНБО, коли повідомили, що збито MH17", - відповів Клімкін , відповідаючи на питання про найскладніший період на посаді міністра.

За його словами, він не може розкривати багато деталей переговорів, оскільки ще "ще нічого не закінчилося".

Крім того, глава МЗС згадав про те, як одного разу не зміг стриматися на переговорах в Мінську.

"Я в принципі вважаю себе людиною стриманою. Але був момент, коли на переговорах міністрів я список ув'язнених через стіл кидав. Напевно, як дипломат я про такі речі повинен шкодувати. Але як людина - не шкодую", - розповів він.

Клімкін також висловив переконання, що третя світова війна вже почалася, хоча багато хто і не хоче в це вірити. "Я вважаю, що з точки зору гібридних загроз ця війна вже йде. Багато хто цю тезу не підтримує. Але хто цього не бачить, той просто не в змозі оцінювати те, що відбувається", - заявив міністр.

На його думку, уникнути нинішньої ситуації вдалося, якби Європейський Союз ввів санкції проти РФ під час початку російсько-грузинської війни.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України пояснив, чому все ще не відбулася зустріч президентів України і США.