RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Порошенко намагається захопити медіаринок в Україні

Президент Петро Порошенко робить спроби скупити кілька українських телеканалів – 112 Україна, NewsOne і 1+1.

Про це повідомляє Страна.

Опальний народний депутат Олександр Онищенко, який втік до Великобританії від кримінальної відповідальності, повідомив, що в травні 2015 року Порошенко просив його купити для нього телеканал 112 Україна.

Він також запропонував укласти меморандум, згідно з яким телеканал повинен був стати більш лояльним до влади в обмін на зняття санкцій, введених Нацрадою з телебачення і радіомовлення.

"Сторона 2» (телеканал) повинна була забезпечити позитивне висвітлення суспільно-політичних подій в Україні в ефірі телеканалу «112 Україна». А також «пріоритетне право покупки телеканалу «112 Україна» за ціною не менше $30 млн. при прийнятті рішення про продаж", - йдеться в тексті меморандуму, яким володіє видання.

"Почався торг. Порошенко хотів, щоб канал купили-продали за $17 млн, а власник телеканалу Андрій Подщипков просив мінімум $25 млн", - розповів Онищенко.

Канал для Порошенка, намагався придбати також інший посередник – інвестбанкір Макар Пасенюк, через офшорну компанію, яка потім спливла в панамському скандалі. А саме - Prime Asset Partners Limited.

"Бенефіціар був прихований. В якийсь момент ми дізналися, що фінальний покупець – Порошенко", - розповіло джерело.

Порошенко має намір отримати також і інші канали, створивши холдинг з 5 каналу, 112 Україна і NewsOne (його власник – опозиційний нардеп Євген Мураєв). За словами джерел, переговори по 112 і NewsOne, поки ще тривають, і це нелегкий процес.

Підтвердження з приводу купівлі каналу 1+1 поки немає. "Питання з телеканалом 1+1 вирішується в комплексі з проблемою "Приватбанку" та іншими питаннями Коломойського. Коли їх вирішать - буде готове рішення і по телеканалу", - говорить джерело в адміністрації президента.

Згідно з матеріалом, ідея створення холдингу належить одному з друзів Порошенка Ігорю Кононенко і близького до нього медіа-менеджера Дмитра Носикова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Порошенко намагався домовитися з олігархом Ігорем Коломойським про купівлю телеканалу 1+1 в обмін на націоналізацію Приватбанку на вигідних для олігарха умовах.