RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко висловився про долю "проблемних" бронекатерів

Президент України Петро Порошенко заявив, що два броньових артилерійських катери типу "Гюрза-М", які проходили випробування близько 8 місяців, сьогодні увійдуть до складу ВМС України.

Про це Порошенко сказав під час урочистостей до Дня Військово-морських сил ЗСУ сьогодні в Одесі, передає 5 канал.

"Сьогодні до складу Військово-морських сил України увійдуть два броньових артилерійських катери, які передаються на бойове випробування для постановки на озброєння. Швидкісні і непомітні, економічні та ефективні, розроблені і побудовані українцями і випробувані українськими моряками. Назви морських портів зі сходу і південного заходу на їх бортах — "Бердянськ", "Інкерман". Вони символізують нашу українську національну єдність", — зазначив Порошенко.

За його словами, наступні серійні артилерійські, десантні катери вже закладені на вітчизняних судо-будівельних заводах і невдовзі увійдуть до бойового складу флоту.

"У перспективі добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами необхідних типів, ракетними ударними комплексами та введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", — додав він.

Крім того, президент під час урочистостей призначив командувача ВМС ЗСУ. Ним став генерал-лейтенант Ігор Воронченко, який до цього часу виконував обов'язки голови ВМС.

Нагадаємо, за інформацією журналістів, під час випробувань та стрільб катерів були виявлені численні недоліки в конструкції, тому стверджувалося, що ВМС не зможуть взяти їх на озброєння в такому вигляді.

Як повідомляв "Апостроф", проблеми з прийняттям на озброєння військово-морських сил України двох новітніх бронекатерів типу "Гюрза-М" викликали хвилю уїдливих коментарів у російських інтернет-користувачів.