RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відомі музиканти розповіли, як страшно в зоні АТО

Учасники відомої української групи "Брати Гадюкіни" Ігор Мельничук та Павло Крохмальов розповіли про обстановку в зоні проведення АТО, яку вони спостерігали під час поїздок на Донбас і виступів перед українськими військовими.

Про це вони сказали в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Мельничука, все виглядає дуже сумно. По приїзді в зону АТО у музиканта складалося враження, що там залишилася "якась аура страху".

"Там - не Київ. Людей ми не зустрічали, але там є як налаштовані проти України, так і за неї. У нас не було ніяких прецедентів там... Є надія, що люди, які сьогодні проти нас, все ж повернуться душею. А мости побудують, це не найстрашніше, а от тих, хто загинув, вже не повернути", - сказав він.

У свою чергу, Крохмальов зазначив, що у нього "асоціації із звичайною ситуацією в нашій країні, тільки все гостріше".

"Ідеш по вулиці, зліва - повністю зруйнований будинок, а через дорогу цвітуть вишні, курочки бігають, люди посміхаються. Розумієш страшну річ, наскільки близько війна. Але також близькі й посмішки, і життя, воно триває. Це потрібно цінувати, любити і берегти близьких. Тільки ця любов підкаже, як з цим бути далі. Знаєте, це як у нас бабуся з простягнутою рукою стоїть біля переходу, а через дорогу бізнес-центр з мільйонними оборотами. Все це поруч, тільки в мегаполісі це не так помітно, а там все це на поверхні, і ти розумієш багато чого про життя. А коли ще бачиш цих хлопців... Одного разу до нас на концерт привезли бійців одразу з передку. Ці очі... Але ти співаєш і розумієш, що пісня їм потрібна, вони не можуть жити вічно в горі та стражданні", - сказав музикант.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Олександр Невзоров упевнений, що в разі великої війни з Україною російська армія зганьбиться і зруйнує міф про свою могутність.