RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Навколо посольства України в Словаччині розігрався контрабандний скандал

Голова Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль звинуватив першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин в причетності до контрабанди сигарет.

Про це йдеться в заяві на сайті голови ОДА.

У ній наголошується, що ввечері 21 травня на українсько-угорському кордоні на пункті пропуску "Лужанка" під виглядом дипломатичного вантажу намагалися вивезти з України контрабанду великої партії сигарет.

"Водій мікроавтобуса "Фольксваген-Транспортер" із дипломатичними номерами (автомобіль належить Посольству України в Словаччині) мешканець Києва Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком Першого секретаря Посольства України в Словаччині О. Ліщишин, намагався вивезти за кордон понад п’ять із половиною тисяч блоків сигарет", – заявив Москаль.

Водій надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний його дружиною лист, за яким з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю.

"Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака), почали наполягати на огляді, С. Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула тощо. Митники зв’язалися з МЗС України і після отримання дозволу огляду мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тисяч гривень. І сигарети, і мікроавтобус вилучені", - заявив голова Закарпатської ОДА.

У зв'язку з цим Москаль звернувся до керівництва Прикордонної служби України, СБУ та Державної фіскальної служби з проханням заохотити працівників, які проявили принциповість і не допустили контрабанду під виглядом дипломатичного вантажу.

"Одночасно звертаюся до керівництва МЗС із проханням дати оцінку діям своїх підлеглих, які, прикриваючись дипломатичною недоторканністю, банально намагаються заробити на сигаретах, компрометують Україну і виставляють весь дипломатичний корпус на посміховисько", - заявив він.

Раніше Москаль попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити його через свавілля "тютюнової мафії" в регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", у травні Верховна Рада не змогла ухвалити в першому читанні законопроект, який пропонує ввести кримінальну відповідальність за контрабанду тютюнових виробів і алкоголю.