RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Війна на Донбасі: журналісти заявляють про значні втрати сил АТО

Журналісти Іван Гребенюк та Анастасія Нагорна повідомляють про великі втрати сил АТО на Донбасі.

Про це вони написали на своїх сторінках в Facebook.

За їх даними, загинули 7 військових і близько 15 поранено. При цьому одна людина пропала без вісті під завалами шахти Бутівка в Донецькій області. Також повідомляється про поранення однієї дитини, яку відправлено до лікарні в Авдіївці.

У свою чергу спікер адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник заявив сьогодні на брифінгу, що загиблих за останню добу серед українських військових немає.

"За минулу добу, на щастя, загиблих українських військових не було, проте 12 наших бійців були поранені", - сказав він.

Керівник ГО "Карпатська січ" Тарас Деяк в ефірі одного з українських телеканалів заявив 12 червня, що в зоні АТО шахта "Бутівка" практично повністю знищена.

"Ми знаємо, що місія ОБСЄ виїхала до сепаратистів на той бік, щоб сфотографувати і побачити, що дійсно це сепаратисти обстрілюють. Сепаратисти їх звідти вигнали, не надали доступу до своїх позицій, і вони повернулися на наші позиції. Шахта "Бутівка" майже повністю знищена. Четверо хлопців загинуло, у одного дуже важке поранення, лікарі борються за його життя, вісім поранених, ще троє поранених з 15-го батальйону. Приблизно до 20 хлопців з різних формувань ЗСУ мають поранення", - заявив він, передає "112".

Деяк зазначив, що тільки один важко поранений, у інших стан не дуже важке. За його словами, поки що там ситуація спокійна.

Раніше в штабі АТО спростували інформацію українських волонтерів про велику кількість жертв серед бійців АТО внаслідок обстрілу шахти Бутівка на околиці окупованого Донецька.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні волонтери Ілля Лисенко і Чудновець Тетяна розповіли про велику кількість убитих і поранених українських військовослужбовців в ході боїв на окупованому Донбасі минулої ночі.