RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Загострення в зоні АТО: в Україні пояснили причини

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук вважає, що загострення конфлікту на Донбасі пов'язане з бажанням Кремля продовжувати чинити тиск на Київ.

Про це він розповів в колонці для "Апострофу".

"Ми пов'язуємо це з тим, що після останньої зустрічі "нормандської четвірки" була досягнута домовленість про вироблення "дорожньої карти", - розповів Тимчук.

За його словами, активізація обстрілів на Донбасі – це традиційний інструмент РФ у тиску на українську владу. Тимчук зазначив, що, якщо "дорожня карта" щодо імплементації мінських домовленостей буде складена в такому вигляді, в якому її хоче бачити президент Росії Володимир Путін, тоді можна очікувати припинення ескалації. Однак доти, доки цей документ буде прийнятий, обстріли продовжуватимуться.

Тим не менше, за даними "Інформаційного опору", масштабного наступу в зоні АТО поки не варто побоюватися.

Нагадаємо, напередодні загострилися військові дії в районі Докучаєвська, надходили повідомлення про втрати з боку проросійських бойовиків. Сьогодні штаб АТО відзвітував про активізацію снайперів у зоні АТО. А в районі Водяного бойовики обстрілювали позиції українських військових із забороненої мінськими домовленостями артилерії калібру 122-мм. Зазначимо, військовий експерт Дмитро Тимчук також зробив прогноз про те, де може статися загострення конфлікту.