RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Екс-депутат Держдуми Пономарьов назвав прізвище замовника вбивства Вороненкова

Колишній депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов, який проживає в Києві, заявив, що за вбивством його колеги Дениса Вороненкова стоять співробітники російських правоохоронних органів.

Про це він повідомив на спільному брифінгу з генпрокурором України Юрієм Луценко, передає "Українська правда".

"Він (Вороненков – ред.) багато знав про те, що є найбільш вразливим елементом для всієї путінської влади. Їхні фінансові потоки", – сказав Пономарьов.

Нагадаємо, Вороненков був фігурантом гучної кримінальної справи "Трьох Китів" про контрабандне перевезення меблів з Італії в Росію.

"Багато генералів втратили свої позиції, було змінено керівництво митної служби. На цьому Денис придбав безліч ворогів. Ці вороги вже влаштовували замах на нього, коли він був у Росії", – додав колишній депутат Держдуми.

Він зазначив, що після переїзду в Україну Вороненков мав намір розслідувати корупційні справи в РФ і планував створити недержавний центр для розслідування відмивання грошей російськими правоохоронними органами.

"Йому не дали це зробити, моя основна версія: за цим стоять ті самі люди, той же генерал Феоктистов (генерал ФСБ Олег Феоктистов, звільнений з "Роснефти", де він очолював службу безпеки – ред.)", – підкреслив Ілля Пономарьов.

Також додав, що у ФСБ є кілька генералів, у яких є право прямого дзвінка президенту Росії Володимиру Путіну.

"Феоктистов – один з таких генералів. Тобто – це чоловік, який може доповідати президенту через голову навіть голови ФСБ", – підсумував Пономарьов.

Як повідомляв "Апостроф", Луценко озвучив дві версії вбивства Вороненкова.