RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Порошенка відреагували на скандал зі "Свободою" та Джамалою

Радник президента України Петра Порошенка Олег Медведєв прокоментував нацистські заяви представників партії "Свобода" у зв'язку з перемогою на Євробаченні-2016 представниці від України, кримськотатарської співачки Джамали.

"Що взяти з Фаріон?" - написав Медведєв у своєму Facebook, маючи на увазі одного з членів ВО "Свобода" Ірину Фаріон, що спробувала дошкулити Джамалі.

Крім того, скандал прокоментував волонтер і телеведучий Олексій Мочанов.

"Мені правда цікаво, чи зобов'язаний в їхньому розумінні Громадянин України бути Українцем? І чи зобов'язаний Українець бути Громадянином України? Дружу з Христею Равлюк, спілкуюся, коли бачимося з Тягнибоком, ночі проводили разом взимку 2014/15 з головою стрийської Свободи паном Маркіяном, класним, надійним, відважним хлопцем і патріотом. А ось з цими спікерами хоч стій, хоч падай", - пише на своїй сторінці в соцмережі Мочанов.

"Виживати за рахунок інших, нагнітаючи, пригнічуючи і принижуючи, проявляти агрессию і нетерпимість до співіснування з "інакомислячими". Це шовінізм, мракобісся, дрімуче середньовіччя, полювання на відьом і сталінщина з берієвщиною в чистому неприкритому вигляді! В Україні живуть різні люди. Не тільки етнічні Українці. Заяви Фаріон і компанії (це - ще бліда подоба куди більш жорстких і дрімучих заяв однопартійців Олега Ярославовича) - це завжди вчасно і влучно. Саме таких заяв і реакції чекає кожен із нас, хто мріють про мир, благополуччя, достаток, щастя, спокій та процвітання кожного громадянина України і нашої спільної рідної й улюбленої країни", - іронізує відомий волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соціальних мереж жорстко розкритикували представників партії "Свобода", які зробили нацистський випад на адресу Джамали.

Також у соціальних мережах висловили захоплення щодо статті в британському виданні The Guardian, в якій йдеться про підсумки Євробачення-2016.