RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні 9 травня залишиться державним святом – В'ятрович

Питання перенесення вихідного дня з 9 травня на 8 травня – День пам'яті та примирення, може викликати бурхливу діяльність у прокремлівських пропагандистів і викликати непорозуміння в суспільстві. Але ініціатори законопроекту про зміну святкового календаря українців запевняють, що незважаючи на перенесення вихідного, 9 травня все одно залишиться державним святом.

Директор Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович пояснює суть запропонованих змін. "Пропаганда може перекрутити будь-які факти в тому випадку, якщо люди будуть готові сприймати цю брехню. Але суть в тому, що День перемоги над нацизмом – 9 травня залишається державним святом, а вихідним ми пропонуємо зробити саме 8 травня, щоб відзначати в європейському форматі закінчення Другої світової війни", - пояснив він.

При цьому голова Київської міської організації ветеранів ВВВ Микола Мартинов в коментарі "Апострофу" повідомив, що самі ветерани не дуже добре сприймають ідею "європейського святкування" Дня перемоги. "Звичайно, мова не йде про те, щоб скасувати 9 травня, це залишається День перемоги, оскільки в законі України сказано. Але в цілому у ветеранів негативне ставлення до того, що 9 травня перестане бути вихідним, виходить, що це буде вже не зовсім святковий день", - повідомив він.

Докладніше про те, чи відзначатимуть 8 березня і травневі свята в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа".