RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Російський журналіст розповів про нового "розп'ятого хлопчика" від Путіна

Відомий журналіст Євген Кисельов, який раніше залишив український телеканал "Інтер", прокоментував інцидент з поширенням російськими ЗМІ фейкової новини про загибель ветерана Другої світової війни Любові Печко, яка буцімто випадково опинилася замішана в конфлікт між народним депутатом Наталією Королевською (фракція "Опозиційний блок") та активістами, котрі облили політика зеленкою на 9 травня в Слов'янську (Донецька область).

У коментарі "Собесенднику" він висловив думку, що цей випадок можна порівняти з історією про "розп'ятого хлопчика", яку показував російський "Перший канал".

"Так, швидше за все, порівняти ці історії можна. Тут теж помітно антиукраїнську спрямованість, але це все, що я можу сказати", - говорить Кисельов.

За його словами, в Росії не залишилося серйозних ЗМІ.

"Я боюся, що все це у далекому минулому. І взагалі чи це можна назвати засобами масової інформації. Це скоріше засоби масової пропаганди. Треба вводити новий термін — ЗМП. Не ЗМІ, а ЗМП. Чи засоби масової агітації і пропаганди — ЗМАП", - підкреслив Кисельов.

Втім, журналіст також зазначив, що українські ЗМІ відрізняються від російських: "Тут журналістські організації залишились журналістськими організаціями. Я не хочу сказати, що тут все ідеально і немає ніяких проблем. Проблеми є, тим не менше все-таки в Україні існує незалежна журналістика, яка прагне дотримуватися прийнятих у цивілізованому світі журналістські стандарти. Українським журналістам це робити непросто. Коли проти твоєї країни, по суті, йде неоголошена гібридна війна, дуже складно бути над сутичкою. Мені зрозумілі почуття моїх колег, які застали перебудову, в буквальному сенсі слова боротьбу не на життя, а на смерть за реформи наприкінці 80-х років, початку 90-х років. Мені це дуже зрозуміло, тому що ми тоді самі часом не могли відокремити громадянських почуттів від нашої журналістської позиції. Дуже важко бути над сутичкою, коли вирішується доля твоєї країни. Але все-таки (в Україні – ред.) робляться спроби, принаймні, дотримуватися прийнятих, повторюю, у всьому світі журналістських стандартів".

Як повідомляв "Апостроф", у п'ятницю, 13 травня, президент Росії Володимир Путін зробив заяву щодо правдивісті інформаційних програм російського телебачення.