RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вчені розповіли про наслідки тривалого щоденного сну

Американські вчені з Медичної школи при Бостонському університеті з'ясували, що надмірний щоденний сон шкодить людському організму і сильно впливає на розумові здібності людини.

Так, якщо людина проводить уві сні більше 9 годин на добу, йому може загрожувати розвиток деменції, хвороби, яка зменшує обсяг мозку і призводить до зниження інтелектуальних здібностей. При цьому вчені відзначають, що на розвиток цього захворювання крім надмірного сну впливає і наявність атестата. Дослідження показали, що у власників документа про шкільну освіту ймовірність розвитку хвороби була в шість разів менше.

Експеримент вчених тривав 13 років. У ньому взяли участь дві з половиною тисячі людей, середній вік яких становив 72 роки, та яких розділили на три групи в залежності від тривалості сну. У результаті дослідження вчені виявили 234 випадків деменції і 181 випадок хвороби Альцгеймера. Серед тих, хто спав більше 9 годин на добу, хворих деменцією виявилося вдвічі більше.

Дослідники відзначають, що скорочення часу сну навряд чи повністю захистить від захворювання деменцією, але боротися можна за допомогою його головного ворога – освіти.

Як повідомляв "Апостроф", людський мозок може проявляти активність після смерті.

За матеріалами Gazeta.ua.