RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чи підтримає Донбас збірну України на Євро-2016: музикант дав прогноз

У Донбасі можуть підтримувати донецький "Шахтар" або луганську "Зорю", однак за представників цих клубів у збірній України під час Євро-2016 вболівати не будуть.

Так вважає музикант Сергій Василюк, вокаліст групи "Тінь Сонця", яка є виконавцем офіційної пісні збірної України на чемпіонаті Європи-2016 у Франції.

"Відверто кажучи, я не розумію, чому ми так зосереджені на цьому питанні, ніби від цього залежить результат. Дійсно, у збірній є гравці "Шахтаря" та "Зорі", але почнемо з того, що, проголосувавши за від'єднання від України, електорат так званих "ДНР" і "ЛНР" позбавив цих двох чудових команд дому. Аби робити якісь прогнози, потрібно розуміти логіку мислення людей на цих територіях. Я не здивуюсь, якщо ідейні "днрівці" можуть вболівати за "Шахтар" і водночас вважати зрадою ігри за збірну країни, яку вони асоціюють з "хунтою", "фашизмом", Госдепом чи якоюсь іншою маячнею, яка засіла в головах", - вважає Василюк.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи збірна України зіграє проти Німеччини (12 червня, Лілль), Північної Ірландії (16 червня, Ліон) і Польщі (21 червня, Марсель). Нині збірна України готується до чемпіонату Європи в Італії на одному з курортів Сардинії. 29 травня в Турині українці проведуть перший спаринг - проти учасника Євро-2016 Румунії.

Додамо, що композиція "Їхали козаки" обійшла в голосуванні пісню "Червона Рута" і "Вставай" монстрів українського року "Океан Ельзи".

Як повідомляв "Апостроф", у кінці березня Сергій Василюк дав екстремальний концерт на Донбасі, зігравши перед бійцями АТО за кілька кілометрів від зони бойових дій.

Повністю інтерв'ю Сергія Василюка читайте в матеріалі "Апострофа" - "У ДНР можуть вболівати за" Шахтар ", але вважати зрадою гру за збірну України"