RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гучна крадіжка італійських картин: в Україні вказали на слід ФСБ

ФСБ мав намір вивезти виявлену українськими правоохоронцями в Одеській області колекцію з 17 цінних картин Рубенса, Тінторетто, Пизанелло, Карото і Мантеньї в Росію.

Про це повідомив у четвер помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає "Укрінформ".

"У нас є інформація, що в перевезенні цих картин в Придністров'ї і в подальшому про плани перевезти їх до Росії була зацікавлена ФСБ Російської Федерації. Вбачається, що такий задум полягав у тому, щоб дискредитувати правоохоронні органи України, щоб показати, що ми не здатні вирішити це завдання, що воно нібито було під силу тільки спецслужбам Росії", - сказав Слободян.

За словами прес-секретаря, під час оперативних заходів прикордонники отримали дані, що розшук картин знаходиться у сфері інтересів ФСБ РФ, а злодії взяті нею під свій контроль. Російські спецслужби планували власну операцію з вивезення картин в Придністров'ї, підконтрольного Росії.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкрив подробиці операції з пошуку голландських картин, викрадених з музею в Нідерландах в 2005 році і знайдених співробітниками СБУ на території України.