RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Загибель МН17: у США показали нове фото злощасного Бука"

Приватна американська аналітико-розвідувальна компанії Stratfor знайшла нове супутникове фото від 17 липня 2014 року з зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) "Бук", за допомогою якого імовірно було збито на Донбасі малайзійський авіалайнер Boeing рейсом МН17.

Фото, на якому видно "Бук" на причепі з тягачем з білою кабіною на вулиці окупованої Макіївки, було опубліковано на сайті агентства.

Таким чином, знімок, зроблений комерційним супутником приблизно за 5 годин до збиття літака, підтверджує місцезнаходження ЗРК в день катастрофи.

У Stratfor звернули увагу, що нова знахідка добре вкладається в наявний масив даних про пересування даного "Бука" від російського кордону до Донецька і далі до окупованого бойовиками міста Сніжне, звідки, за даними розслідування, була запущена ракета, що збила літак.

Також зазначається, що оприлюднене фото як таке не доводить, що літак збили саме з цього "Бука", але воно ще більше підтверджує загальний хід подій, встановлений завдяки колективному аналізу відкритої інформації.

Про знахідку Stratfor написав у своєму Facebook український журналіст Антон Павлушко.

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна спільна слідча група залучила до розслідування нове відео із зенітно-ракетним комплексом "Бук", який імовірно збив літак на Донбасі.

За матеріалами "УП"