RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Плани ЄС щодо посилення своєї армії викликали ажіотаж в РФ

У росіян викликала бурхливу реакцію новина про проект багатомільярдного оборонного фонду, який 30 листопада запропонує віце-президент Єврокомісії Юркі Катайнен.

За даними Financial Times, в ньому передбачені різке зростання витрат на забезпечення кібербезпеки, інвестиції у військове кораблебудування та дослідження у сфері безпілотної авіації.

Також у проєкті йдеться про подальшу стандартизацію військового обладнання і використання космічних програм ЄС для безпеки і оборонних цілей.

Видання відзначає, що збільшення військового бюджету ЄС пов'язане з вимогою новообраного президента США Дональда Трампа збільшити зазначені витрати.

Свою думку з цього приводу росіяни висловлюють в коментарях до новини на сайті "РИА Новости".

"Дуже цікаво буде подивитися на європейську армію після того, як вона перших люлей вихопить. Цікаві розборки там будуть!", - написав один з коментаторів.

Як повідомляв "Апостроф", минулого тижня Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію "змиритися" з розширенням НАТО. Він підкреслив, що дії НАТО у Східній Європі покликані стримати Росію і запобігти ймовірній війні.