RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Демократична партія США обрала нового лідера

Національний комітет Демократичної партії США в другому турі голосування обрав новим лідером політичної сили екс-міністра праці Тома Переса. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на американськы ЗМІ.

В результаті голосування, яке відбулося в Атланті (штат Джорджія) Том Перес отримав перемогу над конгресменом Кітом Еллісоном, отримавши 235 голосів за необхідних 218.

Колишній віце-президент США Джо Байден та інші ключові фігури з адміністрації Обами підтримали Переса, який під час президентських виборів минулого року виступав за Гілларі Клінтон.

З іншого боку, екс-кандидат в президенти сенатор Берні Сандерс та його союзники підтримували Кіта Еллісона - першого в історії США мусульманина, обраного у Конгрес.

Вибори нового глави Національного комітету Демократичної партії виявили наявність розколу як в істеблішменті, так і в низах партії, і в основному повторили картину президентських праймеріз 2016 року. Однак "мейнстрім" демократів знову переміг.

Таким чином, Том Перес, 55-річний син домініканських іммігрантів, став головним представником демократичної опозиції, яка продовжує протистояти адміністрації президента США Дональда Трампа.

Як голова Національного комітету Демократичної партії, Перес прикладе зусилля у загальнонаціональному проекті перебудови партії після того, як кілька років поспіль демократи втрачали позиції. Йому також належить чимало зусиль з об'єднання Демократичної партії.

Нагадаємо, великий удар по позиціях Демократичної партії завдала публікація на сайті WikiLeaks понад 30 тисяч електронних листів і документів, які були прикріплені до них, відправлених з особистого сервера кандидата на пост президента США від демократів - Гілларі Клінтон.