RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з візитом голови Єврокомісії до Путіна: Юнкер дав новий коментар

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер обґрунтував свої наміри відвідати Росію у червні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, у понеділок, 30 травня, політик заявив у Люксембурзі, що їде не до Москви, а на економічний форум". За його словами, "важливо принаймні в економічних питаннях домогтися зближення з Росією".

Водночас Юнкер підтвердив, що ЄС продовжить антиросійські санкції через політику Москви щодо України, підтримку сепаратистів на Донбасі та анексію Криму. Він підкреслив, що його візит до Росіъ зовсім не означає "пом'якшення європейських позицій".

У свою чергу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що поїздка голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера до Росії може створити помилкове враження, ніби Брюссель і Москва підтримують звичайні відносини, а також що вся відповідальність за нормалізацію двосторонніх відносин лежить на ЄС, а не Росії.

"Я сподіваюся, що президент ЄК відповість на ці питання і, може, цим візитом досягне якогось прогресу", — передає слова Лінкявічюса Delfi.

"Він (візит, - ред.) може бути несвоєчасним, бо відбудеться в той час, коли російська агресія в Україні анітрохи не зменшилася", — додав міністр.

Нагадаємо, голова Єврокомісії планує взяти участь у міжнародному економічному форумі, який відбудеться з 16 по 18 червня в Санкт-Петербурзі. Його плани відвідати Росію викликали різке засудження з боку екс-голови МЗС України Володимира Огризка.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у російських ЗМІ повідомили, що Євросоюз нібито може в кінці року частково скасувати санкції проти Росії.

Проте кілька днів тому голова Євроради Дональд Туск заявив, що Європейський Союз залишить в дії економічні санкції проти Росії, поки нею не будуть у повному обсязі виконані Мінські угоди.