RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Польщі звинуватили РФ у знищенні меморіалу полякам на Львівщині

Радник глави міністра закордонних справ Польщі, професор Пшемислав Журавський вел Граєвський заявив, що за руйнуванням меморіалу загиблим під час Другої світової війни поляків у селі Гута Пеняцька Львівської області стоїть Росія.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами радника глави МЗС Польщі, підтвердженням даного факту є те, що першими про цю подію повідомили російські ЗМІ.

Журавський вел Граєвський зазначив, що відео, опублікованому на YouTube, підписана українською мовою з русизмами ("знищен польський пам'ятник). Він нагадав, що в 2015 і 2016 роках при знищенні українських пам'яток у Польщі зловмисники так само робили польські написи з помилками. На думку польського чиновника, це свідчить про те, що в обох випадках вандали не знали чи погано знали польську та українську мови.

Як сказав Журавський вел Граєвський, знищення пам'ятника в Гуті Пеняцькій свідчить про інтенсивну спроби посварити народи "нашого регіону, яким загрожує Росія".

"Якщо Росія змогла підірвати житлові будинки з власними громадянами (в Москві і Будьоновську в 1999 році, – "Апостроф") щоб спровокувати другу Чеченську війну, то чому вона не змогла б знищувати пам'ятники", - підкреслив Журавський вел Граєвський.

Як повідомляв "Апостроф, меморіал у Гуті Пеняцькій зруйнований на 50%.