RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Польщі вищий генералітет масово подає у відставку на знак протесту - ЗМІ

Відставка 26 генералів та 260 вищих офіцерів збройних сил Польщі на знак протесту проти політичного втручання уряду становить реальну загрозу обороноздатності країни, пише The Telegraph.

Причина масового звільнення польських військових протягом останніх 16 місяців - очевидне потурання солдатам, які лояльні до керівної партії "Право і Справедливість" та неспроможність Міністерства оборони Польщі встановити контакт з офіцерами щодо змін в армійській структурі.

За словами генерала у відставці Станіслава Козея , який також обіймав посаду голови Ради національної безпеки Польщі, масштаб і темпи звільнень представляють "загрозу для ефективного функціонування армії".

"Верховне командування не погоджується не з самим рішенням, а з тим, як реалізується політична влада: відкрите політичне втручання в компетенцію армійського командування, цивільні службовці, які приймають роль політичних керівників, та політизація армії за партійною ознакою", - заявив він.

Серед тих, хто залишив вищі ешелони армії - начальник Генерального штабу - генерал Мечислав Гоцул, який пішов у відставку наприкінці січня.

Нагадаємо, раніше приватна американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor дала прогноз щодо відносин України і Польщі.