RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

WikiLeaks розкаже, яка спецслужба прослуховувала Меркель

Портал WikiLeaks оголосив про швидку публікації документів, які доводять, що переговори канцлера Німеччини Ангели Меркель прослуховувалися розвідслужбами США - ЦРУ і АНБ.

Оголошення про це в офіційному мікроблозі WikiLeaks подано як іронічна новина: "Стурбовані розмови в колах американського національної розвідки про те, що сьогодні вночі або наступного дня WikiLeaks оприлюднить перехоплення переговорів Меркель, зроблені ЦРУ або АНБ".

Портал WikiLeaks, створений в 2006 році Джуліаном Ассанжем, публікує секретні документи викривального характеру, викрадені з архівів спецслужб або надані різними інформаторами. Сам засновник WikiLeaks проживає в Еквадорі. Прокуратура Швеції наполягає на його видачі, оскільки шведські правоохоронці підозрюють його в згвалтуванні двох жінок, а в США йому загрожує смертна кара за звинуваченням у шпигунській діяльності.

З 7 березня 2017 року сайт WikiLeaks почав серію нових публікацій документів, викрадених з бази даних ЦРУ. Ця група матеріалів отримала назву Vault 7 ( "Сейф 7") і буде найбільшою за обсягом за останній час.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ЦРУ відмовилися підтвердити або спростувати, чи справжніми матеріалами володіє WikiLeaks.