RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Ходорковського опублікували документ про зв'язки спецслужб Путіна з криміналітетом

Організація "Відкрита Росія", засновником якої є опозиціонер, що покинув РФ, та екс-глава ЮКОСу Михайло Ходорковський, опублікувала звіт, датований червнем 2007 року, швейцарської Служби аналізу та профілактики, в якому йдеться про зв'язки спецслужб Росії з кримінальним світом.

Витяги з доповіді опубліковані на сайті організації.

"Вже давно передбачається, що численні представники ОЗУ прикриваються державними органами, серед яких ФСБ. Так живе, наприклад, Семен Могилевич, одна з найбільш могутніх фігур російської оргзлочинності, який з 2003 року розшукується ФБР за шахрайство та відмивання грошей та якого ніхто не турбує в Росії. Стверджується, що він навіть особисто був присутній під час російсько-українських газових переговорів", - зазначається в доповіді.

У швейцарському звіті також двічі згадується президент РФ Володимир Путін - у зв'язку з Nord Stream, "Північним потоком". Крім давньої дружби з майором спецслужби НДР "Штазі" Маттіасом Варнигом, керуючим директором Nord Stream AG, Путін, як вважають автори, пов'язаний зі швейцарським досвідченим повіреним Урсом Хаусхеером.

З повним текстом доповіді можна ознайомитися тут.

Як повідомляв "Апостроф", ізраїльський бізнесмен Максим Фрейдзон розповів журналістам, як давав хабарі Путіну в 1990-ті роки.