RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путінський пропагандист назвав російських солдатів бандитами: опубліковано відео

Російський телеведучий Максим Шевченко з пропагандистського Першого каналу назвав солдатів, які воювали в Чечні, "єльцинської бандою".

Про це пише журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Віртуозність державної пропаганди в РФ не знає кордонів. Потрібно віддати все-таки людям належне. Історія така. З якоїсь причини в Росії виникла термінова необхідність догодити Рамзану Кадирову. Для цього в Санкт-Петербурзі (!) вирішили назвати на честь його батька (Ахмата Кадирова) один з мостів. Враховуючи той факт, що папа Рамзана воював у першу чеченську війну проти росіян і радісно палив російські танки в Грозному на новорічні свята в 1995-му році, в Пітері народ, звичайно, обурився. Ветерани тієї війни ще живі і досить молоді, живі й родичі загиблих, але у них ніхто нічого не запитав. Так і назвали міст на честь Кадирова", — нагадав журналіст.

"Рішення дико непопулярне. Тому до справи підключили штатних пропагандистів, щоб вони пояснили черні, чому не можна обурюватися, а потрібно радіти мосту Кадирова в Петербурзі. Пропагандисти підійшли до справи феєрично. Співробітник Першого каналу і державного радіо "Маяк" Максим Шевченко в ефірі радіо "Ехо Москви" чітко пояснив нерозумним холопам, що російські військові, які воювали в 1994-1996 рр. в Чечні — це були єльцинські бандити. І отже Ахмат Кадиров правильно робив, що їх покришив. Тому що "кожна порядна людина там повинна була повстати проти єльцинської банди", — розповів Казанський.

"Погодьтеся, це просто чудово. У разі необхідності російський солдат в устах державного російського журналіста легко перетворюється в бандита і виродка, коли це потрібно для справи. Залишилося тільки дочекатися, коли "ввічливі люди з Криму, перетворяться на "путінських бандитів". А це, запевняю, одного разу обов'язково відбудеться. Максим Шевченко не дасть збрехати. Після зміни правителя він перший побіжить проклинати "окупантів в масках, віроломно вiрвавшившихся в Україну", коли це стане новим трендом", — зазначає журналіст.

"Вражає, як росіяни самі орієнтуються у всьому цьому шизофренічному п***єце! Чому, наприклад, в честь Кадирова, який вбивав "єльцинських бандитів", називають міст, а наших Клиха і Карпюка за те ж саме засудили на 20 років? Як вони це пояснюють? Чому одним можна вбивати єльцинських бандитів, а іншим не можна? Адже ж кожна порядна людина повинна була воювати проти єльцинської банди, яка увірвалася в Чечню, щоб вбивати чеченців", — дивується Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів соціальних мереж потішив скандал навколо ініціативи назвати один з мостів Санкт-Петербурга в честь покійного лідера Чечні Ахмата Кадирова, батька нинішнього лідера Рамзана.