RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У мережі вказали на українське коріння легенд спецназу СРСР

Відомий радянський розвідник і диверсант Павло Судоплатов, маршал інженерних військ Віктор Харченко та командувач Повітряно-десантними військами СРСР Василь Маргелов є уродженцями України.

Про це на своїй сторінці у Facebook нагадав український волонтер Олександр Сурков.

"Россіянський спецназ відомий. Переважно за книгами Бушкова і биттям бракованих цеглин об голови в день ПДВ. А запитати, що вони в реальності зробили видатного після Другої світової війни, - так одразу очі, як два блюдечка: "Це страшний секрет!" Ну хіба що штурм палацу Аміна згадають, та й то з тисячею застережень ... Зате побєдобєсниє хом'ячки переходять з писку на ультразвук при згадці Судоплатова, Харченка і Маргелова.

Ікони "Спецназу СРСР" - дійсно видатні люди своєї професії. Генерал Судоплатов задовго до Моссаду здійснював операції із закордонних ліквідацій і стратегічного технічного шпигунства. Маршал Харченко розробив і впровадив концепцію спеціальних операцій. Маргелов створив аеромобільні війська і "культ ПДВ".

Тільки не люблять згадувати руссо хомяко, що всі троє "стовпів спецназу" були українцями. Судоплатов - з Мелітополя, маршал Харченко - житомирчанин, Маргелов - родом з Дніпра. Тож традиції в наших Сил Спеціальних операцій дуже навіть правильні. Що і проявила ця війна", - написав Сурков.

У коментарях люди по-різному відреагували на пост волонтера.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Надія Савченко згадала українське походження Маргелова, вітаючи 2 серпня своїх товаришів по службі з Днем Високомобільних десантних військ.