RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путіна в Росії проголосили катом: опубліковано фото

У Бесланi відбулася акція, учасниці якої назвали президента РФ Володимира Путіна катом Беслану.

Фотографія з акції, яку вчинили "мами Беслану", опублікована у Facebook російської журналістки Олени Костюченко.

На протестній акції п'ять жінок зняли куртки, під якими були футболки з написом "Путін — кат Беслану".

Костюченко назвала учасниць акції поіменно і повідомила, що всі вони затримані. Крім того, російські правоохоронці затримали, потім відпустили двох журналістів, які знімали акцію, в тому числі саму Костюченко. Вона зазначає, що інші журналісти в залі відвернули камери.

Пост Костюченко зібрав близько 700 лайків і більше 300 перепостів у Facebook.

"Мерзенний вчинок мерзенних людей. Це я не про матерів Беслану. Вони — герої", "Не змогла дочитати... Бідні матері. Знищені життя дітей і їх батьків, які залишилися живі. Коли і у кого вистачить сміливості розповісти, як все було насправді...", "Ганьба цій країні. Як ганьба, все правління Путіна — підводний човен Курськ, Норд-ост, Беслан ... Яке нескінченне горе матерів", — коментують у Facebook.

Як повідомляє видання "Медуза", на жінок, затриманих поліцією, складають адміністративні протоколи, ставлячи їм в провину порушення порядку проведення мітингу. Учасниць акції зобов'язали з'явитися в суд до кінця дня 1 вересня.

Також у мережі з'явилося відео з затримання журналістки, яка висвітлювала акцію.

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року в Беслані стався теракт. У школі 1128 осіб захопили в заручники. 334 з них, у тому числі 186 дітей, загинули.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі признав, що влада РФ винна в бесланській трагедії.