RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Карабахський конфлікт: стало відомо про нові бої між Вірменією та Азербайджаном

Влади Вірменії і Азербайджану звинуватили один одного у відновлення бойових дій в Нагірному Карабасі.

Азербайджанське Міноборони звинуватило вірменських військових у відправці диверсійно-розвідувальної групи в напрямку сіл Талиш і Гюлюстан, повідомляє Trend.

Азербайджанські військові стверджують, що змусили відступити ДРГ. При цьому була знищена довготривала вогнева точка збройних сил Вірменії, з якою нібито був відкритий вогонь по позиціях армії Азербайджану, і безпілотник, який намагався пролетіти над позиціями армії в напрямку села Талиш.

У свою чергу в Міноборони Вірменії заявили про втрати у азербайджанських військових у результаті наступу на Нагірний Карабах. Також наголошується, що азербайджанські влади поширюють дезінформацію про "напад" з боку Вірменії.

"Вірменська сторона підтримує режим припинення вогню і закликає азербайджанську сторону утримуватися від дій, спрямованих на подальше погіршення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, більша частина Нагірного Карабаху де-факто перебуває під контролем Вірменії.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці грудня Вірменія заявила про диверсію азербайджанської сторони, яка забрала життя трьох військових. При цьому Збройні сили Азербайджану відзначили, що вірменські військові потрапили в засідку при спробі перетину кордону.