RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії розповіли про нову тактику Путіна відносно Донбасу

Відомий російський політолог Андрій Піонтковскій, який раніше пояснив, чому закінчилися сподівання Путіна на угоду з Трампом, висловив думку про новий план президента РФ по війні проти України.

Як зазначає Піонтковський в статті, розміщеній на сайті Каспаров.ru, мінський процес виявився безрезультатним і в Кремлі переконалися в остаточному провалі всіх спроб змусити Україну включити до свого складу ОРДЛО, зберігши і узаконивши ватажків бойовиків.

Піонтковський попереджає що, оскільки Путіну, як і раніше, не потрібні окремі регіони України, а необхідний контроль над усією країною, він не піде на анексію окупованій частині Донбасу або визнання незалежності "ДНР" та "ЛНР". Замість цього російський президент має намір використовувати ОРДЛО як плацдарм для захоплення України згідно з новим планом.

За словами Піонтковського, Донецьк буде проголошений столицею "легітимної" України, а решта країни буде знову оголошена територією під владою "фашистів", які влаштували "переворот". Після цього "законний" уряд України звернеться до РФ про військову допомогу, яка і буде надана.

Таким чином, Путін планує діяти за планом, який замислювався, але не був здійснений в 2014 році. Саме для того, щоб задіяти його знову, як вважає Піонтковський, знадобилось вбивство представника РФ в ООН Чуркіна, який зачитував звернення про введення військ від імені втікача Януковича, оголошеного Москвою "легітимним" президентом України.

"При живому Чуркіні і дійсному листі Януковича від 1/3/2014 таке (вторинне!) прохання виглядало б як фарс", - вважає Піонтковський.

Підводячи підсумок, російський політолог каже про цей план як про чергову авантюру Путіна, який намагається запобігти катастрофі, що насувається на його режим.

Раніше "Апостроф" наводив думку Піонтковського щодо розколу в середині російского керівництва.