RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зона турбулентності: в Росії дали прогноз щодо нових масових протестів в РФ

Російський фінансист та блогер Слава Рабінович вважає, що мітинги проти корупції, які пройшли в Росії 26 березня, стали тільки початком і будуть продовжуватися надалі.

На підтвердження своєї думки він нагадав, що в РФ прийнятий закон, згідно якого чиновники можуть дозволяти або забороняти людям проводити масові акції. Однак людей не зупинила заборона, і вони вийшли на вулиці міст. "І тут є ще одна цікава деталь: майже дев'ять сотень затриманих – це величезна цифра, проте вона могла б і не бути... В Києві добре знають, що в гарячий або перевернутий автозак затриманих не садять", – повідомив Рабінович.

Блогер зазначає, що режим в РФ "увійшов у зону турбулентності", а подальші протести будуть носити масовий характер. Він нагадав про заплановану акцію протесту далекобійників. "А далекобійники – це конкретні хлопці, які щодня їздять по тому, що називається дорогами в Росії. На відміну від пересічних громадян, які сидять вдома біля телевізорів, вони бачать, наскільки телевізійна картинка відрізняється від реальності. Вони бачать розруху і запустіння в країні, яка ще кілька років тому була 8-ю за рахунком економікою світу і найбільшим експортером вуглеводнів", – зазначив блогер.

Нагадаємо, 26 березня в десятках міст Росії пройшли масові акції протесту проти корупції, які закінчилися масовими затриманнями протестувальників.

Як повідомляв "Апостроф", блогер Карл Волох вказав на важливий для України момент у зв'язку з протестними акціями в РФ.

За матеріалами "Русский монитор".