RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Каспаров висловився про загрозу агресії РФ в Балтії та Білорусі

Російський президент Володимир Путін не готовий до військового протистояння з НАТО, але не відмовиться від загальної дестабілізації ситуації на пострадянському просторі.

Таку думку в інтерв'ю DELFI висловив російський опозиціонер Гаррі Каспаров.

"Він кадебешник, його сила — це підкуп, шантаж, підривна діяльність. Все, що ми бачили в Америці, Європі. Це гібридна війна, яка триває в Україні, це раптова анексія Криму. Якісь гібридні дії в Естонії, Латвії, мені здається, можливі", - говорить він.

Такі дії російського президента Каспаров пов'язує зі зміною Заходу до Росії і тамтешнього політичного режиму. На його думку, США і Європа були б раді уходу Путіна, хоч це і загрожує певними ризиками і хаосом.

Опозиціонер вважає, що агресія Росії може розвернутися по відношенню до країн, що не входять у НАТО та ЄС і не виключає анексії Білорусі та розпалювання громадянської війни в Лівії.

"Але, здається, що Білорусь як потенційний суб'єкт, все, що пов'язане з Україною, може бути, Грузія, дії на пострадянському просторі, які можуть сприйматися, як чергова зовнішньополітична перемога Путіна, можливо", - сказав Каспаров.

Як повідомляв "Апостроф", приватна розвідка США розповіла про путінську загрозу для країн, що межують з РФ.