RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Не на тих поставили: Невзоров вказав на помилку Кремля з протестами в РФ

Масові протести, які пройшли по всій Росії 26 березня, показали, що Кремль зробив ставку не на ту частину населення.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Те, що сталося, показало, якою мірою народ, принаймні та його вирішальна частина, живе в абсолютному відриві і в абсолютній внутрішньій конфронтації з Кремлем", - говорить Невзоров. За його словами, "Кремль продовжує своє життя в царстві фіолетових грибів, що говорять, абсолютно паралельному світі".

Невзоров зауважив, що всім вийшли на мітинги була байдужа політика: "Їм пофігу РПЦ, їм пофігу Медведєв з його дачами, їм пофігу все".

Журналіст підкреслив, що молоді росіяни розуміють, що є інший світ: "Розуміють, що людство за цей час обзавелося безліччю дивовижних зручностей і відкриттів". Невзоров каже, що люди не розуміють, чому вони повинні бути позбавлені волі, права на чесні суди і хорошу медицину.

"Тому виникає цікавий діалог з режимом. Режим каже: так, я архаїчний і тупий; так, я звернений у минуле; так, я буду служити ідеалам, що давно минули", - пояснює Невзоров, пояснюючи, що у відповідь на це народ просто посилає режим.

"Я не знаю, яким треба бути генієм, і що треба буде зробити Кремлю, щоб налагодити правильну розмову з цими двома відсотками. Ось вони зробили невірну ставку. Вони ставили на свої 98% і впивалися їх покірністю. А домовлятися треба не з 98%, 98 будуть доступні будь-кому завгодно – марсіанам, буддистам, Кім Чен Ину – кому завгодно будуть покірні. Ось домовлятися треба з двома відсотками", - підкреслив Невзоров.

Раніше "Апостроф" пояснював, що означають масові протести в Росії, найбільші за останні кілька років.