У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї, а хтось – соус до м'яса з аличі під назвою ткемалі. theLime ділиться простим рецептом домашнього майонезу, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Читайте також: Як приготувати пісний майонез у домашніх умовах: простий рецепт без яєць.

picture Фото: pixabay.com

Інгредієнти: рослинна олія (180 мл), яйце (1 шт.), оцет (1 ч. л.), сіль (1/2 ч. л.), перець (щіпка), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У банку або чашу блендера наливаємо рослинну олію, додаємо цукор, сіль, перець, гірчицю, оцет. Сюди акуратно розбиваємо яйце, щоб не пошкодити жовток.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Ногу" занурювального блендера опускаємо на дно - так, щоб захопити яйце, і не відриваючись від дна починаємо збивати на максимумі кілька секунд, поки з-під "ноги" не почне виходити густа маса. Тоді починаємо рухати блендером і збиваємо до загустіння всієї маси.

Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.

Домашній майонез готовий.

Можна заправляти салати або поставити його в холодильник.

Термін зберігання у холодильнику – 4-5 днів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти на кожен день(@cook_julija_simonchuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Солону карамель для десертів та випічки можна приготувати вдома: простий рецепт.
  2. Заготівля до зимових світ: як приготувати міцний хрін з буряком.
  3. Млинці на воді виходять ніжними та еластичними: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.