В цьому році багато господинь вирішили зробити різні заготівлі на зиму. І якщо ви вже закрили кілька банок борщової заправки, зробіть також гострий хрін з буряком, який доповнить буженину з телятини або холодець з курки під час зимових свят. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як закрити сиру аджику з хроном: простий рецепт хріновини на зиму.
Інгредієнти: натертий хрін (1 склянка = 150 г), кип'ячена вода (1 склянка), сіль (8 г), цукор (15 г), оцет 9% (2 ч. л.) або яблучний оцет 6% (3 ч. л.), буряковий сік.
Приготування:
Корінь хрону ретельно промиваємо у проточній воді та очищаємо від шкірки. Можна залишити на півгодини в морозильній камері, щоб хрін трохи замерз і зручно було терти на тертці.
Тремо хрін на тертці або пропускаємо через м'ясорубку.
У чисту банку викладаємо приблизно 1 склянку подрібненого хрону. Для маринаду беремо склянку води, додаємо в неї сіль і цукор, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім додаємо оцет або лимонний сік. Виливаємо отриману суміш у банку з натертим хріном, перемішуємо.
Читайте також: Підходить для борщу та салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму.
Для гарного рожевого відтінку знадобиться буряковий сік. Можна взяти сирі, варені або запечені буряки, натерти на тертці та віджати через марлю сік. Або ж використати буряковий квас чи маринад.
Ретельно перемішуємо білий хрін із буряковим соком, за бажанням можна додати натертий варений буряк. Закриваємо щільно кришкою і відправляємо в холодильник приблизно на добу, щоб він настоявся.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий салат з буряка на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Млинці на воді виходять ніжними та еластичними: як їх приготувати.
- Рецепт бананового хліба став хітом у сіті: як його приготувати.
- Перець у томаті – класичний рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.