Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста для вареників або пельменів. І якщо ви вже знаєте, як приготувати полтавські вареники на кефірі, спробуйте зробити пружне та еластичне тісто, яке підходить для пельменів. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі.

picture Фото: pinterest.com

Інгредієнти: борошно (350-400 г), окріп (200 г), соняшникова олія без запаху (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (щіпка).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У глибоку миску просіюємо через сито борошно із сіллю, додаємо соняшникову олію без запаху і окріп. Розмішуємо ложкою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як тільки маса трохи охолоне, додаємо яйце і замішуємо тісто. Якщо воно прилипає до рук, додаємо трохи борошна.

Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.

Тісто має вийти дуже пружним та не липким.

Залишаємо його приблизно на 30-60 хвилин під рушником, щоб воно "відпочило" при кімнатній температурі. Потім можна розкачувати, вирізати та ліпити вареники чи пельмені.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Альона Тарабан (@taraban_alena)

Цікаві новини для вас:

  1. Швидше, ніж приїде доставка: як приготувати смачну піцу на сковороді.
  2. Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.
  3. Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.