Прийшло довгоочікуване літо, а з ним і виснажлива спека. У таку погоду найчастіше хочеться тільки одного - втамувати спрагу прохолодним напоєм. І якщо ви вже пробували робити справжній айран, радимо також приготувати натуральний йогурт. theLime ділиться з вами рецептом його приготування, для якого не знадобиться навіть йогуртниця.
Інгредієнти: молоко (1 л), суха закваска (1 флакон = 0,5 г), кип'ячена вода (або тепле молоко) для розведення закваски (1 ст. л.).
Приготування:
Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї молоко, кип'ятимо. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо до 37-40°C. Можна скористатися харчовим термометром для контролю температури.
В окремий посуд висипаємо закваску і заливаємо її 1 столовою ложкою кип'яченої води або молока, перемішуємо. Потім додаємо розведену закваску в тепле молоко.
Можна залишити йогурт сквашуватися безпосередньо в каструлі або ж розлити в невеликі баночки. Накриваємо їх кришкою, але не закриваємо. Укутуємо махровим рушником або ковдрою і залишаємо на 6-8 годин або на ніч. Важливо, щоб це було тепле місце без протягів.
По закінченню зазначеного часу перевіряємо - якщо йогурт став густим, значить, він готовий. Якщо ні - залишаємо ще на 1-2 години в теплі, потім знову перевіряємо.
Потім прибираємо йогурт на кілька годин в холодильник. Ось і все - натуральний домашній продукт готовий. Його можна зберігати в холодильнику 3-5 днів. Також в нього можна додати фрукти, горіхи, мед або ягоди.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома смачну вишневу наливку.
- Читайте також на theLime про 5 літніх напоїв із полуниці, які готуються за 5 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.