Лайм

Олена Зеленська у чорному костюмі з білим комірцем відвідала подружжя Сунак у Лондоні: фото

Перша леді України виглядала стильно та елегантно

Олена Зеленська під час свого візиту до Лондона зустрілася з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті.

"Для мене було великою честю стати першою дружиною лідера держави, з якою пані Мурті зустрілася у своєму новому статусі", - поділилася перша леді України на своїй сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для офіційної зустрічі Зеленська обрала строге, але елегантне вбрання: чорний костюм, що складається зі спідниці міді, жакета з накладними кишенями та широким білим коміром. Свій стриманий образ перша леді доповнила туфлями-човниками чорного кольору.

"Під час зустрічі багато часу приділили обговоренню питань освіти дітей і культурній дипломатії. Пані Мурті із цікавістю розпитувала про подробиці книжкових проєктів. Ми домовилися підтримувати тісну взаємодію в цьому напрямі", - поділилася дружина Володимира Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді додала, що також розповіла дружині Прем'єр-міністра про свою благодійну Фундацію, напрями роботи та як британці можуть приєднатися.

Читайте також: Олена Зеленська у чорному вбранні вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні: фото

"Поговорили про наслідки обстрілів нашої критичної інфраструктури з боку Росії, про людей, які залишилися без світла й тепла. Про лікарів, які мусять робити операції без світла. Це новий виклик для нашої й так перевантаженої системи охорони здоров’я. Тож співпраця з Великою Британією в медичній сфері була б для нас дуже важливою, особливо в протезуванні постраждалих від обстрілів", - зазначила вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська запросила пані Мурті до участі у Саміті перших леді та джентльменів – першому та єдиному об'єднанні подружжів перших осіб, яке перша леді України заснувала торік у Києві.

"Зі свого та нашого з колегами досвіду тепер точно знаю: перші леді – не просто м’яка, а цілком потужна сила, яка може зробити дуже багато для перемоги над агресором і встановлення справедливості", - наголосила Зеленська.

"На початку зустрічі до нас приєднався й сам Прем’єр-міністр Ріші Сунак. Тож мала нагоду особисто подякувати йому за все те, що Велика Британія робить для нашої країни під час російського нападу. Вірю його недавнім словам: "Разом ми захистимо Україну", - додала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування