RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зеленський Володимир Олександрович

Президент України

Володимир Олександрович Зеленський - український телеведучий, шоумен і актор. На початку 2019 року Володимир Олександрович оголосив про свою участь в президентських виборах, в яких здобув беззаперечну перемогу.

Народився 25 січня 1978 року на місті Кривий Ріг. Вступив до Криворізького економічного інституту Київського національного економічного університету, в якому здобув юридичну освіту. За фахом ніколи не працював, якщо не брати до уваги двох місяців практики.

В старших класах брав участь в команді КВН "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит". Одночасно з Володимиром в команду прийшли майбутні актори студії "Квартал-95": Денис Манжосов, Юрій Крапов, Олександр Пікалов. Саме вони в 1997 році, відокремившись від "Транзиту", створили команду "95-й квартал". Володимир Зеленський став в ній не тільки капітаном і актором, а й автором більшості номерів.

З 1998 по 2003 рік "95-й квартал" виступає у Вищій лізі КВН, учасники команди практично жили в Москві і постійно гастролювали по СНД. У 2003 році відбувся конфлікт "95-го кварталу" з компанією АМіК. Володимиру Зеленському запропонували залишитися в КВН, але без команди - як автор і редактор. Зеленський відмовляється і залишає КВН разом зі своєю командою.

В кінці 2003 року телеканал 1 + 1 пропонує "95-го кварталу" зробити серію концертів, що складаються з кращих номерів команди. У 2004 році команда починає готувати проект, одночасно підробляючи в різних телепередачах. Незабаром команда "95-й квартал" переростає в студію "Квартал-95", власниками якої є Володимир Зеленський, Борис і Сергій Шефір , Андрій Яковлєв.

Студія випускає кілька телепроектів ( "Вечірній квартал", "Бійцівський клуб", "Україно, вставай"), пише сценарії для телепередач ( "Пісня року", "Полундра"), мюзиклів ( "За двома зайцями", "Три мушкетери", "Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї"), фільмів, корпоративів. У 2012 році в рамках телешоу "Київ Вечірній", що виходить на каналі 1 + 1, Володимир Зеленський ставить і читає текст від автора в мультиплікаційному серіалі "Казкова Русь".

У 2015 році відбулася прем'єра телевізійного серіалу "Слуга народу" - де Зеленський зіграв головну роль - Василя Петровича Голобородько, вчителі історії в середній школі, потім президента України. 23 жовтня 2017 року відбулася прем'єра 2 сезону серіалу "Слуга народу-2".

31 грудня 2018 року Зеленський офіційно повідомив, що балотується в президенти. Його виступ на телеканалі 1 + 1 відбулося в переддень нового року.

Уже в першому зверненні до народу Зеленський окреслив основні постулати своєї передвиборної програми по ряду гострих питань: про припинення військових дій в Донбасі, про вибудовування відносин з МВФ, Євросоюзом, НАТО та ін.

21 січня 2019 року ім'я Володимира Олександровича було успішно зареєстровано в списку кандидатів на пост глави держави. Кандидатуру Зеленського від свого імені висунула партія "Слуга народу".

31 березня 2019 року Володимира Зеленського, який набрав 30,24% голосів, і Петро Порошенко (15,95%) пройшли до другого туру, залишивши позаду своїх конкурентів.

21 квітня відбувся другий тур виборів президента України, в якому беззастережну перемогу отримав Володимир Зеленський.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ:

CDbCommand не вдалося виконати SQL-запит: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND ((t.status = '3' AND t.date <='1714160806') AND (t.is_only_english = '0'))' at line 4