Лайм

Відомого американського рок-музиканта знайшли мертвим у власній квартирі

Вокалісту групи "The Cars" Ріку Окасеку було 75 років

Рік Окасек, вокаліст групи "The Cars", введеної у 2018 році в Зал слави рок-н-ролу, помер у віці 75 років. За інформацією The Guardian, поліція Нью-Йорка відреагувала на виклик 911, прибула в квартиру музиканта і виявила його тіло "без ознак насильницької смерті".

Група "The Cars", чиї пісні очолювали світові чарти в кінці 1970-х і 80-х, стала одним із зачинателів напряму "нової хвилі". Команда розпалася в 1988 році, після чого Окасек зосередився на сольній кар'єрі. Всього він записав сім сольних альбомів і спродюсував записи для багатьох музикантів, включаючи "Hole" Кортні Лав і групи "Weezer".

Рік Окасек народився і виріс в Балтиморі. Він почав займатися музикою після того, як кинув коледж в 60-х роках і зустрівся з майбутнім басистом "The Cars" Бенджаміном Орром. У 1970 році Окасек і Орр переїхали в Бостон, і разом з клавішником Грегом Хоуксом і барабанщиком Девідом Робінсоном створили групу, звучання якої відкрило нові горизонти для рок-музики.

"The Cars" випустили шість студійних альбомів в період з 1978 до 1984 року. Найвідомішою їхньою композицією є "Drive", яку група виконала на легендарному концерті 1985 року в підтримку голодуючих Ефіопії Live Aid. Пісні "The Cars" неодноразово ставали саундтреками для популярних фільмів і серіалів, включаючи "Дивні дива", "Бамблбі", "Офіс", "Трансформери", "Клан Сопрано", "Клініка" та інших.

Окасек був тричі одружений і став батьком шістьох синів. Музикант познайомився зі своєю третьою дружиною, супермоделлю Поліною Поріцковою, в 1984 році на зйомках музичного кліпу для "Drive". Вони були одружені протягом 28 років, хоча минулого року Поріцкова оголосила в Instagram про розлучення. При цьому вона написала, що хоча вони більше не разом, "любов, яку ми відчуваємо один до одного, настільки широка і глибока, що вона практично відчутна. Така любов ніколи не зникне".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги: музика

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами