Лайм

В Україні стартував відбір на Євробачення-2020 з новими правилами: головне

Після торішнього казусу зі співачкою Maruv до правил відбору внесли корективи

Телеканал СТБ та UA:Суспільне мовлення оголосили старт Національного відбору на Євробачення-2020. Прийом анкет розпочався 16 жовтня і триватиме до 25 грудня включно.

Команда Національного відбіру залишилася колишньою: музичним продюсером стане Руслан Квінта, креативним продюсером - Наталія Франчук, ведучим прямих ефірів - Сергій Притула. При цьому відбірковий етап, з огляду на торішній скандал з Maruv, пройде з оновленими правилами.

До правил Національного відбору внесено нову умову, яка стосується виступів конкурсантів у країні-агресорі (Росії). Тепер учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснював концертної діяльності на території РФ з 2014 року, не планує і не анонсує таку під час конкурсу і до фіналу Євробачення, а також не в'їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України. За виявлені порушення правил учасники Національного відбору можуть бути дискваліфіковані.

"Євробачення - особливий пісенний конкурс, він не тільки про музику, це про можливість представити свою країну в світі. Тому для нас, як для Суспільного мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не тільки талановитий і яскравий артист, але і той, хто повністю розуміє цю відповідальність, поділяє позицію і цінності українського суспільства", - пояснив нововведення голова правління UA: Суспільного мовлення Зураб Аласанія.

Що з фінансами?

Примітно, що цього року фінансову підтримку переможцю Національного відбору під час підготовки, поїздки і перебування на конкурсі Євробачення надає UA:Суспільне мовлення. Витрати, пов'язані з кастингом і телевізійною частиною Національного відбору бере на себе телеканал СТБ.

Що з датами?

Інші пункти правил залишилися без змін. Сам відбір буде складатися з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (він триватиме до 25 грудня включно), телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробаченні-2020 (22 лютого).

Хто може взяти участь?

Учасником конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи в складі не більше шести осіб. Конкурсна пісня повинна бути оригінальною, тривалістю не більше трьох хвилин, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного або військового характеру. До участі не допускаються пісні, які вже повністю або фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню повинні належати учаснику.

Нагадаємо, сам 65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 відбудеться 12, 14 та 16 травня 2020 року в місті Роттердам (Нідерланди).

  • Нагадаємо, в ніч на неділю, 19 травня, 25-річний музикант з Нідерландів Дункан Лоуренс переміг у пісенному конкурсі Євробачення-2019. Він став першим чоловіком-виконавцем, який приніс перемогу Нідерландам, а також першим переможцем своєї країни, починаючи з 1975 року. На конкурсі хлопець виступив з авторською піснею Arcade, в якій розповів про трагічну любов і втрати коханої людини.
  • Євробачення-2020 відбудеться лише в травні наступного року, а Іспанія та Бельгія вже визначилися зі своїми представниками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами