Лайм

Школяр заробляв $10 тис. на місяць на мемах, але Instagram видалив його профіль

Ось коротка історія 15-річного Роуена Уінча з Пенсільванії

Донедавна школяреві з Пенсільванії (США) Роуену Уінчу належав один з найпопулярніших мем-акаунтів в Instagram. За його оновленнями стежили понад мільйон осіб, що дозволяло автору заробляти близько $10 000 на місяць. Останнім часом Уінч старанно збирав на автомобіль Tesla, який мріяв купити після свого 16-річчя, проте цього літа модератори соцмережі провели масову чистку подібних сторінок. До чорного списку потрапив і паблік юного креативщика.

Фото: nytimes.com

Перша подібна чистка пройшла взимку минулого року. Тоді модератори Instagram добре підчистили акаунти з мемами та іншим подібним контентом, але Роуену пощастило. Влітку до бан-листа потрапив і його аккаунт, через що хлопець буквально впав у депресію. Журналісти The New York Times поспілкувалися зі школярем через півроку і розповіли, як він живе сьогодні.

Крім головного аккаунта Уінчу належало ще кілька сторінок з мемами. Для їх утримання підліток найняв дизайнера ілюстрацій і аватарів, а також став купувати рекламу. На момент видалення на сторінку @Zuccccccccccc були підписані 1,2 млн користувачів. Щоденного Уінч публікував там близько 100 нових мемів, 10 з яких містили рекламу. Так в певний момент щомісячний дохід хлопця наблизився до цифри у $10 000.

На перші отримані гроші Уінч купив собі стильні кросівки, новий iPhone XR та гаманець від Gucci. Після цього хлопець став збирати на автомобіль Ілона Маска і планував наступного року отримати права: "Аккаунт з мемами безумовно зробив мене більш незалежним. Кожного дня я отримував багато лайна від людей, але з часом я став більш товстошкірим. Я дізнався, що людям подобається і не подобається, і навчився ставити інтереси інших вище за власні".

Фото: nytimes.com

Як не старався хлопець оскаржити рішення соцмережі, всі спроби були безуспішними. Примітно, що раніше його аккаунт вже блокували, але школяреві вдавалося його відновити. Цього літа його видалили безповоротно, і як пояснили пізніше в Instagram - нібито за порушення правил соцмережі.

За видаленням аккаунта послідувала депресія та невпевненість у собі. Деякий час хлопець уникав активного спілкування з друзями і не міг позбутися відчуття, що втратив мету життя: "З @Zuccccccccccc я відчував, що в мене є мета і я роблю те, що приносить користь багатьом людям, а тепер відчуваю себе загубленим".

З моменту чистки пройшло майже півроку, і сьогодні Роуен почав розвивати два нових мем-аккаунти. Ще, за словами школяра, його дуже надихають YouTube-блогери накшталт CallMeCarson або PewDiePie. Але роботі з алгоритмами платформи ще належить повчитися.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами