Лайм

Помер творець флешмобу Ice Bucket Challenge: як ідея Піта Фрейтса згуртувала мільйони

У флешмобі взяли участь понад 17 млн людей по всьому світу

У США на 35 році життя помер Піт Фрейтс, з 2012 року чоловік, колись капітан баскетбольної команди, боровся з бічним аміотрофічним склерозом (хворобою Лу Геріга).

У 2014-му Фрейтс запустив у мережі флешмоб Ice Bucket Challenge, спрямований на боротьбу з цією хворобою, в якому взяли участь понад 17 млн людей по всьому світу. У їх числі безліч знаменитостей: письменник Стівен Кінг, виконавці Джастін Бібер, Брітні Спірс, Леді Гага та Джастін Тімберлейк, засновник Microsoft Білл Гейтс, творець Facebook Марк Цукерберг, голова компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск, актори Рассел Кроу та Кріс Пратт, засновник Amazon Джефф Безос, ведучі Опра Уїнфрі, Джиммі Феллон і багато інших.

Завдання учасників флешмобу полягало в необхідності вилити на себе відро холодної води, записати це на відео, опублікувати його в мережі з хештегом #ALSIceBucketChallenge, зробити пожертвування на боротьбу з хворобою Лу Геріга та передати цю естафету трьом приятелям, у яких на участь було лише 24 години.

Ідея Піта Фрейтса дозволила за доволі короткий термін зібрати понад $110 млн. У 2016 році ця сума коштів допомогла вченим відкрити ген NEK1, який пов'язують з появою захворювання.

Джастін Тімберлейк

Стівен Спілберг

Джефф Безос

Стівен Кінг

Білл Гейтс

Кріс Пратт

Опра Уїнфрі

Хвороба Лу Геріга або ж бічний аміотрофічний склероз вражає нервові клітини і призводить до атрофії м'язів. Найчастіше пацієнти з таким захворюванням живуть від двох до п'яти років з моменту виявлення захворювання. Піту Фрейтсу вдалося протриматися майже сім.

  • Читайте також на The Lime, як хлопець попросив у ефірі грошей на пиво, а в підсумку зібрав 1 млн доларів для дитячої лікарні.
  • Користувачі соцмереж активно обговорюють героїчні вчинки хлопця з США, який не просто так одягнув костюм Бетмена. В образі супергероя коміксів DC він рятує бездомних тварин і тішить мережу кумедними фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб и нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами