Лайм

Росію на Євробаченні-2020 може представити співак з України - про кого знову говорять у ЗМІ

Представника країни на конкурсі традиційно обере спеціальна комісія

Ніколи такого не було і ось знову. За кілька місяців до старту пісенного конкурсу Євробачення-2020 у Росії знову заговорили про те, що країну може представити співак з України, зірка вокального проекту "Голос" Олександр Панайотов.

Уродженець Запоріжжя був одним з головних претендентів на пісенний конкурс у 2017 році, проте тоді, як пам'ятається, Росія обрала своїм представником співачку Юлію Самойлову. З огляду на незаконні гастролі в Криму в'їзд артистці до Україну, країну-господарки конкурсу, був заборонений і Москва принципово відмовилася від участі. Панайотова називали претендентом і в 2019-му, та всі ці розмови так і залишилися розмовами.

До старту Євробачення-2020 у Роттердамі (Нідерланди) залишається всього кілька місяців, деякі країни-учасниці вже визначилися зі своїми представниками. З новою силою розмови на цю тему поновилися і в Росії, де, до речі, артиста таємно обирає спеціальна комісія.

Українець Олександра Панайотов, як стверджують місцеві ЗМІ, нібито увійшов до короткого списку претендентів на участь в конкурсі. Разом з ним - співачки Поліна Гагаріна та ZIVERT, виконавець Дімаш та гурт LITTLE BIG. РІА "Новости", наприклад, цитує композитора Ігоря Крутого, який також вважає Панайотова гідним представником Росії.

"Перший канал" прийняв рішення по Панайотову <...> Відсотків на дев'яносто, я думаю", - без подробиць відповів він на розпитування журналістів. У самого ж Панайотова цю інформацію поки ніяк не коментують.

Зазвичай рішення по артисту-представнику РФ "Перший канал" приймає в лютому, отже ймовірно вже скоро країна озвучить ім'я конкурсанта. Що ж стосується України, нагадаємо, її представник буде обраний за підсумками Національного відбору, в якому візьмуть участь 16 конкурсантів.

Олександр Панайотов вперше заявив про себе в Росії у 2002 році, спробувавши свої сили на телевізійному проекті "Стань зіркою". У 2003-му брав участь у телевізійному конкурсі "Народний артист". Справжня удача співакові посміхнулася лише в 2016-му, коли той взяв участь у 5 сезоні шоу "Голос" і став підопічним Григорія Лепса.

  • До старту Національного відбору на Євробачення-2020 залишилося менше тижня і сьогодні ми слухаємо конкурсні пісні його учасників. Хто і з чим зібрався на конкурс, дивіться за посиланням.
  • Тим часом організатори Євробачення-2020 провели перше жеребкування і розподілили країни-учасниці за двома півфіналами конкурсу, які пройдуть в Роттердамі (Нідерланди) 12 та 14 травня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами