Лайм

Нацвідбір на Євробачення-2020: три кращих номера першого півфіналу

Виступи цих конкурсантів запам'яталися редакції theLime найбільше

8 лютого в Україні пройшов перший етап відбору на Євробачення-2020 року, і в фінал пройшли три учасники, чиї виступи вразили телеглядачів найбільше: Jerry Heil, Go-A і Марина Круть. Передбачити результати глядацького голосування було складно, але theLime обрав своїх фаворитів, пісні яких відзначилися оригінальністю, якісним виконанням і змістом.

KatyaChilli- "Піч"

Ексцентрична Катя Чілі привела на сцену Нацвідбору перуанського шамана, який розпалив багаття і провів "ритуал допомоги лісу і звірям". Її мантра йде врозріз з танцювальними традиціями Євробачення, але шанувальникам психоделічного етно безумовно не варто упускати її з поля зору.

Марина Круть - "99"

Дівчина з бандурою і чистим мрійливим вокалом представила одну з найкрасивіших пісень Національного відбору на Євробачення-2020 року, отримавши максимальний бал від суддів і глядачів. "Це той самий випадок, коли комерція і етнічна ідентифікація поєдналися", - сказала про її виступі суддя Тіна Кароль, і ми з нею абсолютно згодні.

Go-A - "Соловей"

Етно-електроніка в Україні качає публіку не перший рік, і тепер у ONUKA, YUKO і KHAYAT з'явився гідний конкурент. Після виступу команди глядачі Нацвідбору щосили наспівували солодкий мотив, наслідуючи сильному голосу вокалістки, і ми ще раз побачимо їх на сцені у фіналі 22 лютого.

GIO- "Feeling So Lost"

Виконавець з Грузії отримав всього 2 бали від суддів і 4 від глядачів, але його лірична балада змусила зал тремтіти і розмахувати ліхтариками. Хоча конкурсну пісню GIO назвали занадто стандартної для Євробачення, ми побачили в ній лише сильний вокал і повну відповідність вимогам жанру - акустичного поп-фолку.

  • Єдиною з 16-ти учасників відбіркового етапу свою конкурсну пісню не представила співачка Katya Chilly. Проте в мережі з'являвся її вельми неоднозначний фрагмент, який неабияк здивував глядачів.
  • Тим часом організатори Євробачення-2020 провели першу жеребкування і розподілили країни-учасниці за двома півфіналів конкурсу, які пройдуть в Роттердамі (Нідерланди) 12 і 14 травня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами