Лайм

Ігнац Земмельвейс - новий герой дудла від Google. Хто це і чому про нього згадав весь світ

173 роки тому Ігнац Земмельвейс зумів довести, що дезінфекція рук знижує ризик передачі захворювань

20 березня пошуковик Google присвятив свій новий дудл Ігнацу Земмельвейсу - угорському лікарю-акушера і засновнику асептики (комплексу заходів, спрямованих на попередження потрапляння мікроорганізмів до рани).

173 роки тому Ігнац Земмельвейс зумів довести, що дезінфекція рук знижує ризик передачі захворювань від однієї людини до іншої. Сьогодні в умовах епідемії коронавіруса порадами Земельвейса фактично користується весь світ, адже саме його інструкція з миття рук стала основою популярних інфографік, поширених Всесвітньою організацією здоров'я.

Чому саме 20-го березня? У цей день в 1847 році Земельвейса призначили головним лікарем пологового будинку Віденської загальної лікарні. Там він і продемонстрував колегам, як дезінфекція рук знижує ризик їх захворювання. Тоді ж медик вказав, щоб всі лікарі в обов'язковому порядку дезінфікували свої руки розчином хлорного вапна.

Як нагадує сьогодні ВООЗ, ретельне миття рук є ключовим способом запобігти поширенню Covid-19. Руки необхідно мити теплою водою з милом або ж використовувати антисептики. При цьому важливо дотримуватися певної техніки:

  • Світ божеволіє через коронавірус, і це новий тренд тату. Інстаграм рясніє яскравими ескізами з хештегом #coronavirustattoo та #covid19tattoo. Люди набивають малюнки з туалетним папером, масками та іншими речами, які сьогодні стали символами епідемії.
  • Сумуєте на карантині? Відправляйтеся на онлайн-прогулянку залами відомих музеїв світу. Розглядайте шедеври іменитих майстрів мистецтва, найдавніші знахідки та артефакти.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами