Лайм

З президентів в кіно: як Барак Обама з дружиною стали продюсерами Netflix

Чим займається продюсерська компанія екс-президента США

Через 15 місяців після укладення ексклюзивної угоди про випуск фільмів і серіалів для Netflix відбудеться реліз першого продюсерського проекту Барака Обами і його дружини Мішель. Документальна стрічка "Американська фабрика" режисерів Стівена Богнар і Джулії Райхерт вийде на стрімінговой платформі вже 21 серпня.

Барак і Мішель Обама стали першими високопоставленими політиками, які серйозно зайнялися кіновиробництвом (Арнольд Шварценеггер, Рональд Рейган і навіть Володимир Зеленський перетворили свій статус кінозірки в політичні посади, а не навпаки). Видання The Hollywood Reporter пише, що фільм "Американська фабрика" залучив президентське подружжя своєю гуманістичною спрямованістю.

Світова прем'єра "Американської фабрики" відбулася на кінофестивалі Санденс 26 січня 2019 року. Картина розповідає про китайський мільярдера, який відкриває виробництво на покинутому заводі General Motors в Огайо. Розробкою фільму займалася компанія Higher Ground Productions, що належить Бараку і Мішель Обама. Уже в квітні стало відомо, що в списку їх проектів - три фільми і чотири серіали, в тому числі одні для дошкільнят.

"Це розумна і цілеспрямована команда, яка знає, чого хоче. Вони відразу озвучили свої позиції щодо деяких фільмамів", - розповів Джош Браун, агент, який продав Обама два проекти: "Американську фабрику" і "Кріп Камп"- історію про групу підлітків з інвалідністю в нью-йоркському таборі наприкінці 1960-х.

Інші заявлені проекти новоспечених продюсерів включають адаптацію бестселера "Фредерік Дуглас: Пророк Свободи" Девіда Блайта; драматичний серіал про події після Другої світової війни; серіал-антологію, заснований на колонці некрологів New York Times; дитяче шоу "Слухай овочі і їж батьків"; документальний серіал за книгою Майкла Льюїса "П'ятий ризик: неспроможна демократія", націлений на адміністрацію Трампа.

"Інші компанії повинні щось знімати, а потім сподіватися, що це вийде в ефір. Той факт, що Обама працюють безпосередньо з Netflix, означає, що їхній контент гарантовано буде доступний для 150 мільйонів людей", - говорить Дарнелл Стром, представник агентства United Talent Agency.

Джерела, ознайомлені з угодою Обама і Netflix, стверджують, що співпраця відбулася завдяки давньому знайомству екс-президента США і Теда Сарандоса, директора Netflix. Дружина Сарандоса, Ніколь Авант, служила послом США на Багамах в адміністрації Обами.

Тед Сарандос також є одним з радників, які консультують Обаму щодо "голлівудських питань". Колишній штатний співробітник президента говорить, що він також підтримує дружні стосунки з Томом Хенксом, Кевіном Костнером, Джеймсом Кемероном і дружиною Дж.Дж. Абрамса, Кеті МакГрат.

The Hollywood Reporter також пише, що Сарандос "використовує Обаму", щоб привернути незговірливих акторів і режисерів. Так, Дензел Вашингтон, який продюсує фільм "Чорне дно" за п'єсою Ма Рейні, погодився перенести його з HBO на Netflix (хоча і відхилив пропозицію зніматися). А коли Netflix боровся з Warner Bros. за право на екранізацію фільму "Король Річард" про Річарда Уїльямсе (батька тенісисток Серени і Венус Вільямс), Обама брав участь в пітчингу. Warner Bros., проте, все одно здобули перемогу.

Співробітники Netflix описують відвідування їхнього офісу подружжям Обама як "сюрреалістичний досвід": вони приходили через підземний тунель, з'єднаний з паркінгом. Деякі виявилися безпосередньо залучені в робочі переговори, тоді як інші просто раділи, що Барак Обама згадав їхнє ім'я після попередньої зустрічі.

За словами агентів, зустрічі з Обамою протікають "на подив нормально", тому що він веде світську бесіду. Але найбільше питання - скільки часу Обама присвятить Голлівуду?

"Він витрачає на кіно багато часу, але прямо зараз закінчує свою книгу", - повідомляє одне з джерел. Інсайдери очікують, що президент стане більш залученим у кіновиробництво лише в 2020 році.

Мішель Обама, яка завершила тур з нагоди виходу книги "Становлення", активно зайнялася своєю новою роботою. Вона особливо захоплена створенням дитячого серіалу "Слухай овочі", оскільки це узгоджується з її роботою в якості першої леді.

"Вони не хочуть займатися тільки політикою або проектами, які здаються нарочито прогресивними, - розповідає джерело в агентстві. - Їх цікавлять історії людського масштабу. Основна ідея полягала в наступному: "Не думайте про нас, як про проект з політичним запашком. Сприймайте нас як звичайну розважальну компанію".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї